تصویر رویی هفته نامه
تصویر رویی هفته نامه

تصویر پشت هفته نامه
تصویر پشت هفته نامه

موضوع هفته نامه: وظایف ما در قبال امام زمان(عج) چیست؟ (1- معرفت و شناخت حضرت(قسمت دوم))
شماره هفته نامه: 9

تاریخ انتشار: 1398/11/17

هفته نامه مهدویت: شماره 9

وظایف ما در قبال امام زمان(عج) چیست؟
1- معرفت و شناخت حضرت(قسمت دوم)

به نام یگانه ی گیتی
در شماره قبل به اهمیت شناخت و معرفت امام عصر(عج) پرداختیم و در این شماره با استناد به زیارت جامعه کبیره ی امام هادی(ع) به معارفی در شناخت امام(ع) اشاره میکنیم.

1-اطاعت ازامام معصوم(ع) واجب است؛ چون اطاعت و همراهی او باعث بهشتی شدن و مخالفت او باعث جهنمی شدن خواهد بود. (مَنِ اتَّبَعَكُمْ فَالْجَنَّةُ مَأْوَاهُ، وَ مَنْ خَالَفَكُمْ فَالنَّارُ مَثْوَاهُ)

2-امام، حجت خدا و خلیفه او بر روی زمین است. (رَضِيَكُمْ خُلَفاءَ فى أَرْضِهِ وَ حُجَجاً عَلى بَريَّتِهِ)

3-امام، خزانه و معدن علم الهی است. (خُزّانَ الْعِلْم)

4-امام، جایگاه شناخت خدا، خانه برکت الهی و معدن حکمت پروردگار است. (مَحَالِّ مَعْرِفَةِ الله وَ مَسَاكِنِ بَرَكَةِ الله ِ وَ مَعَادِنِ حِكْمَةِ الله)

5-امام، مفسر وحی الهی است. (تَراجِمَةً لِوَحْيِهِ)

6-امام، گواه بر اعمال خلایق است(شُهَداء عَلى خَلْقِهِ)

7-از لغزش، اشتباه، گناه، آلودگی و پلیدی به دور است. (عَصَمَكُمُ اللّهُ مِنَ الزَّلَلِ وَ آمَنَكُمْ مِنَ الْفِتَنِ

وَ طَهِّرَكُمْ مِنَ الدَّنَسِ)

8-امام، محل آغاز حرکت به سمت خداست. (مَنْ أَرَادَ اللَّهَ بَدَأَ بِكُمْ وَ مَنْ وَحَّدَهُ قَبِلَ عَنْكُمْ)

9-هر کس امام را دوست بدارد، خدا را دوست داشته و هر کس بُغض او را به دل داشته باشد، در واقع بُغض خدا را به دل داشته است. (مَنْ اَحَبَّكُمْ فَقَدْ اَحَبَّ اللَّهَ، وَمَنْ اَبْغَضَكُمْ فَقَدْ اَبْغَضَ اللَّهَ)

10-هر کس امام را بزرگ بدارد، خدا را بزرگ داشته و هر کس با او دشمنی کند، با خدا دشمنی کرده است. (مَنْ والاكُم فَقَدْ والَى اللّهَ ، وَ مَنْ عاداكُمْ فَقَدْ عادَى اللّه)

11-نجات در همراهی با امام و هلاکت در دوری جستن از اوست. (مَنْ أتاكُمْ نَجى ، وَ مَنْ لَمْ يَأْتِكُمْ هَلَك)

12-همه چیزمان از جمله: خودمان، مال و فرزند و خانواده مان باید به فدای امام باشد. زیرا امام ولی نعمت ما و واسطه ی فیض و رحمت از سوی خدا به سوی خلق می باشد. و اگر امام و حجت خدا نبود، خلقی نبود و رحمتی به سایرین نمی رسید. پس ما مدیون امام هستیم. (بِأَبِي أَنْتُمْ وَ أُمِّي وَ أَهْلِي وَ مَالِي وَ أُسْرَتِي)

13-امام، باید در راس امور ما باشد و در خواسته ها و دعاهایمان باید دعا برای امام را در اولویت اول قرار دهیم و در همه کارها و امور امام را بر همه چیز مقدّم بداریم. (مُقَدِّمُكُمْ أَمَامَ طَلِبَتِي وَ حَوَائِجِي وَ إِرَادَتِي فِي كُلِّ أَحْوَالِي وَ أُمُورِي)

14-باید معتقد به بازگشت و رجعت ائمه باشیم و منتظر و زمینه ساز دولت و حکومت آنان باشیم. (مُصَدِّقٌ بِرَجْعَتِكُمْ، مُنْتَظِرٌ لاَمْرِكُمْ، مُرْتَقِبٌ لِدَوْلَتِكُمْ)

15-همیشه حق با امام، از امام و به سوی امام است و امام معدن حقانیت است. (الحَقُّ مَعَكُم وَ فيكُم وَ مِنْكُم وَ إلَيْكُم وَ أنْتُم أهْلُهُ وَ مَعْدِنَهُ)

16-امامان، شفیعان روز قیامت هستند. ( شُفَعاءُ دارِ الْبَقاءِ)

17-امام، امانت حفظ شده ی الهی است، که به واسطه ی او مردم مورد آزمایش قرار می گیرند.(که چگونه امام را یاری و همراهی می کنند و یا او را در غربت و تنهایی رها می کنند؟)(الْأَمَانَةُ الْمَحْفُوظَةُ وَ الْبَابُ الْمُبْتَلَى بِهِ النَّاسُ)

18-مقام و درجه ی امام (و کلاً 14 معصوم) به قدری بالاست که هیچ انسان یا جن یا فرشته ای نمی تواند به آن مقام برسد و یا حتی طمع رسیدن به این مقام را داشته باشد. (لاَ يَلْحَقُهُ لاَحِقٌ، وَ لاَ يَفُوقُهُ فَائِقٌ، وَ لاَ يَسْبِقُهُ سَابِقٌ، وَ لاَ يَطْمَعُ فِي إِدْرَاكِهِ طَامِعٌ)

19-امام، کسی است که باید او را زیارت کرد(چه در زمان حیات و چه در زمان وفات او)، به مزار او(در صورت وفات) پناهنده شد و او را شفیع خود قرار داد و به واسطه ی او به خدا نزدیک شد. (زَائِرٌ لَكُمْ لائِذٌ عَائِذٌ بِقُبُورِكُمْ مُسْتَشْفِعٌ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِكُمْ وَ مُتَقَرِّبٌ بِكُمْ إِلَیْهِ)

20-به برکت وجود امام خداوند باران را نازل می کند و بلاهای آسمانی را دفع می کند. (بِكُمْ يُنَزِّلُ الْغَيْثَ ، ... وَ بِكُمْ يُمْسِكُ السَّمَاءَ أَنْ تَقَعَ عَلَى الْأَرْضِ إِلا بِإِذْنِهِ)

21- دوست داشتن، محبت و خدمت به اهل بیت، واجب و طبق آیه قرآن، مُزد رسالت پیامبر است.
(لَكُمُ الْمَوَدَّةُ الْواجِبَةُ)
(قُلْ لَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَى)
(آیه 23 سوره شوری)

22-عبادتِ واجب به واسطه ی محبت و دوستی اهل بیت پذیرفته می شود. (بمُوالاتِكُمْ تُقْبَلُ الطّاعَةُ الْمُفْتَرَضَةُ)

مطالب فوق خلاصه ای اندک از دریای وجود اهل بیت بود که برای معرفت امام دانستن آنها ضروری به نظر می آِید. بیاییم در کسب شناخت و معرفت امام کوشاتر باشیم.

ما را در فضاهای مجازی دنبال کنید:
در تلگرام
https://t.me/Dar_Entezare_Noor
در سروش
sapp.ir/dar_entezare_noor
در ایتا
eitaa.com/dar_entezare_noor
و در اینستاگرام
https://instagram.com/_u/dar_entezare_noor

تلفن ارتباط با ما: 09179139858